Anna Todd: After We Collided - Miután összecsaptunk

Író: Anna Todd
Cím: After We Collided - Miután összecsaptunk (Miután 2.)
Oldalszám: 548
Kötéstípus: puhatáblás
Kiadó: Gabo kiadó

Tessa ​mindent elveszíthet. Hardin semmit sem veszíthet… csak Tessát.

Miután összecsaptunk,
az élet már soha többé nem lesz olyan, mint volt.

A nehéz kezdet után úgy tűnt, hogy Tessa és Hardin végre egyenesbe jön egymással. Tessa már megtapasztalta, hogy Hardintól nem áll távol a kegyetlenség, de nagyon megrendül, amikor egy váratlan esemény lerántja a leplet a kapcsolatuk eredetéről, és Hardin titokzatos múltjáról.
Már megszokta, hogy Hardin olyan, amilyen… De tényleg ő az a mély érzésű, figyelmes fiú, akibe a durva felszín ellenére beleszeretett… vagy egész idő alatt egy idegen volt? Tessa legszívesebben elmenekülne, de ez nem olyan könnyű. Kísértik az szenvedélyes éjszakák emlékei, nem tudja elfelejteni Hardin érintését és mohó csókjait.
Mégsem biztos abban, hogy el tud viselni egy újabb megszegett ígéretet. Annyi mindent feladott és kockáztatott Hardinért! Az iskolát, a barátait, az anyjával való kapcsolatát. Otthagyta a barátját, aki igazán szerette, és most talán egy ígéretes karrierről is le kéne mondania miatta. Tényleg itt lenne az ideje, hogy továbblépjen.
Hardin tudja, hogy hibát követett el, talán a legnagyobbat egész életében. Mégsem adja fel harc nélkül.

De meg tud-e változni? Meg fog-e változni a szerelem kedvéért?

Értékelés:

2017. június 30., 13:45 → 2017. július 12., 02:57

A történet ott folytatódik, ahol abbamaradt. Tessa azt hitte, hogy ismeri Hardint, és soha nem követne el ekkora hibát, mint most, de csalódnia kellett benne. A lány úgy érzi már veszni látszik a kapcsolatuk, azonban  a fiú mindent elkövet, hogy újra magáénak tudhassa Tessát, ám ez nem olyan egyszerű… Vajon sikerül Hardinnak megváltoznia Tessa kedvéért?
Újabb veszekedések, újabb kétségek lépnek fel kettőjük között, amiket muszáj megoldaniuk kettőjüknek. Hiába borzasztóan különböznek egymástól, mégsem tudnak megszabadulni a másiktól, viszont szerelmük, szenvedélyük próbálja legyőzni a sok dolgot, amin keresztülmentek, és fognak. De vajon képesek lesznek rá?

Köszönöm szépen a Gabo kiadónak a recenziós példányt! 

Most, hogy másodjára olvastam, kicsit tisztább fejjel, máshogy láttam a történteket. Bármennyire is veszekedős a páros, annyira kitartóak, ami más könyvben nem igen hiszem, hogy előfordult volna. Rettentően gyorsan pörögnek az események, és nincsen megállás.
Ez a történet leginkább arról szól, hogy milyen amikor annyira szeretünk valakit, hogy képtelenek vagyunk elfelejteni, és már sokszor reménykedni se tudunk benne, de mindig jön egy fordulat, ami miatt ugyanott kötünk ki, hogy megbocsátunk a másiknak. Minden benne van, aminek benne kell lennie. Mellesleg az erotikával fűszerezve még jobbá válik a történet.

Néha azt mondja az ember, hogy na most feladom, és kész nem bírom tovább olvasni, mert felmegy az agyvized, de ahogyan tovább olvasod rá is jössz a dolgok miértjére, és akkor veszed észre, hogy mennyire kitartóak egymáshoz Hardin és Tessa.

Kedvenc jeleneteim közé szeretném sorolni azt, amikor Tessáék Smith-re vigyáztak, aki elolvassa az tudni fogja, hogy miért is, viszont van benne egy kis csalódás is, de én csak a pozitív részére gondolok.
És hogy még véletlenül se nyugodjanak le a kedélyek, a második kötet végére egy újabb csavart tesz bele az írónő, hogy még véletlenül se hagyjon minket izgalom nélkül.

Anna Todd rengeteg ötlettel rendelkezik, és nagyon jól bánik velük, viszont egy kicsit csalódtam is a könyvben, mert azt hittem olyan lesz végig, mint amikor először olvastam, de nem így alakult, és igazság szerint sok mindenre nem emlékeztem. Sok cselekményen csak lesokkolódtam, és nem nagyon akartam hinni a szememnek.

Mégis ezeket félretéve szeretném ajánlani minden olyan olvasónak, aki kitartó tud lenni, valamint fétisben tud lenni a szenvedélyes történetekkel. 

5/4

Kedvenc idézet(ek): Spoiler annak, aki még nem olvasta!

„Nézem, ahogy Smith a heverőre telepszik, és egy kicsit közelebb húzódik Hardinhoz. Hardin aggódó pillantást vet rá, de nem állítja le, és nem is tesz megjegyzést a tolakodásáról. Furcsa, hogy Smith kedveli Hardint, aki ki nem állhatja a gyerekeket. Igaz, hogy Smith olyan, mint egy vidéki úriember egy Austen – regényben, úgyhogy talán nem is számít igazi gyereknek.”

„Csak egy gyenge ember fut vissza ahhoz aki többször is a sárba tiporta…”

„Nem tudom levenni a szemem a hasán lévő, kiszáradt fát ábrázoló képről. Annyira szeretném megérinteni! Ez a kedvenc tetkóm rajta. Csak most veszem észre a hasonlóságot közte meg a fa között. Mindketten magányosak, de a fának legalább van reménye arra, hogy újra kivirágzik. Hardinnak viszont nincs.”


+ Első fejezetnek az első oldala a könyvből:
Rendeld meg itt!
Borító: 5/5 

Megjegyzés küldése

2 Megjegyzések